Porto gazi i bez Hulka: Beira-Mar ispraćen s četiri gola

Portugalska Primeira, 4. kolo

Porto gazi i bez Hulka: Beira-Mar ispraćen s četiri gola

Edmir Škorić

Samo nekoliko dana nakon pobjede nad Dinamom u Zagrebu u prvom kolu Lige prvaka, nogometaši Porta u ponajboljem sastavu lako su se obračunali s Beira-Marom.

Porto i Beira-Mar odmjerili su snage u jedinom subotnjem susretu četvrtog kola Primeire. Domaćin je, sasvim očekivano, bez većih problema, savladao nemoćnog protivnika.

Ni to što im je ruski Zenit “ukrao” Hulka nije pokolebalo plavo-bijele, koji su večeras i bez Brazilca postigli četiri gola. Kolumbijac Jackson Martinez u 32. minuti pogađa za prednost Porta od 1:0, a samo pet minuta kasnije Silveste Varela je udvostručio vodstvo domaćih.

Na otvaranju drugog dijela još jedan Kolumbijac, James Rodriguez, pogađa za Porto. U nastavku slabiji tempo, ali dovoljno da Porto postigne barem jo jedan gol. Brazilac Maicon je u 71. minuti postavio konačan rezultat.

Porto nakon četiri kola ima 10 od mogućih 12 bodova i trenutno su na vrhu sa tri boda više od Benfice.

Portugalska Primeira, 4. kolo:
Porto – Beira Mar 4:0 (Martinez 32, Varela 38, Rodriguez 47, Maicon 70) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.