Porto i Sporting sigurni domaćini

Prvenstvo Portugala, 15. kolo

Porto i Sporting sigurni domaćini

Edmir Škorić

Porto i Sporting ostvarili su domaće pobjede u večerašnjim susretima 15. kola portugalskog šampionata.

Iako je odigrano tek pola prvenstva, već bi se sada moglo reći kako je Porto, još uvijek jedina momčad u prvenstvu bez poraza, novi prvak.

Večeras je na Dragao stadionu "pao" Maritimo (4:0). Dva gola Guarina, te po jedan Hulka i Rodrigueza za pravu poslasticu. Tek je Diawara uspio ublažiti poraz Maritimu, postigavši u 71. minuti jedini gol.

Dosta uzbudljivije bilo je u Lisabonu gdje je Sportin, rezultatom 2:1, savladao imenjaka iz Brage. Svi golovi postignuti su u prvih 17 minuta. Salomao je najprije u 11. minuti donio prednost domaćinu, a Valdes dva minuta kasnije povisio na 2:0. Cesar je u 17. minuti postavio, ispostavilo se kasnije, konačnih 2:1.

Portugalsko prvenstvo, 15. kolo:
Porto - Maritimo 4:1 (Guarin 37, 75, Hulk 60, Rodriguez 81/ Diawara 71)
Sportin - Braga 2:1 (Salomao 11, Valdes 13/ Cesar 17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.