Porto ponovo zasjeo na vrh
Hulk i Josef Souza proslavljaju prvi gol Porta

Na krilima Hulka

Porto ponovo zasjeo na vrh

Duelom između Ferreire i Olhanensea, kompletiran je današnji program u okviru 11. kola Portuguese lige. U nešto ranijem terminu, odigran je derbi kola, a snage su odmjerile ekipe Porta i Brage.

Porto je na Dragao stadionu dočekao ekipu Brage, u derbiju 11. kola portugalskog prvenstva. Domaći su slavili rezultatom 3:2. Hulk je u 37. minuti doveo Porto do minimalne prednosti, a to je bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu.

Mreže se nisu tresle sve do 78. minute, a tada Hulk udvostručuje prednost domaće ekipe. Četiri minute kasnije, već je bilo 3:0 i činilo se da će to biti uvjerljiva pobjeda domaćih. Međutim, minutu pred kraj regularnog dijela utakmice, dosuđen je jedanaesterac za goste, a Lima je bio siguran izvođač.

Isti igrač, duboko u nadonkadi vremena, postavlja i konačnih 3:2. Porto je ovom pobjedom vratio prvu poziciju, a sada imaju 27 bodova, baš kao i Benfica, ali bolju gol razliku. Braga je ostala na petoj poziciji, a ovo im je treća utakmica bez pobjede u nizu.

Feirense je savladao momčad Rio Avea, rezultatom 2:0. Strijelci za domaću ekipu bili su Rosado i Castro. Još jedna domaća pobjeda viđena je u srazu Gil Vicentea i Leirie, a konačni rezultat bio je 2:1. U zadnjoj utakmici kola, Ferreira i Olhanense su podijelili bodova, odigravši 1:1.

Portuguese liga, 11. kolo (nedjelja):
Feirense - Rio Ave 2:0 (Rosaldo 21, Castro 27)
Gil Vicente - Leiria 2:1 (Vieira 16, 70 / Leal 78)
Porto - Braga 3:2 (Hulk 36, 77, Kleber 81 / Lima pen. 88, 90)
Ferreira - Olhanense 1:1 (Michel pen. 68 / Pinto 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.