Porto prvak četvrti put za redom
Lucho Gonzalez sa 9 golova predvodi Porto

Portugal

Porto prvak četvrti put za redom

E. Škorić

Domaćom pobjedom protiv Nacionala rezultatom 1:0, dva kola prije kraja portugalskog prvenstva, Porto je i četvrti put za redom postao prvak svoje zemlje, ukupno 24. put. 

Početkom drugog dijela u utakmici s Nacionalnom, Bruno Alves je glavom pospremio loptu u mrežu za slavlje preko 50 hiljada vjernih Portovih navijača na "Dragau". Porto dva kola prije kraja ima 66 bodova, šest više od drugoplasiranog Sportinga, te 13 od trećeplasirane lisabonske Benfice.

Trenutno, prvi strijelci kluba su Lucho Gonzalez (9 golova), Hulk i Lisandro Lopez (po 8 golova), Farias (7 golova), C. Rodriguez (6 golova).

Ovo je treći uzastopni naslov za trenera Jesualda Ferreiru, što ranije nije uspijevalo portugalskim stručnjacima.




 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.