Portoriko i Brazil u finalu
Carlos Arroyo je odigrao odličnu utakmicu protiv Argentine

Fiba Americas

Portoriko i Brazil u finalu

Teme:

Portoriko i Brazil igrat će u finalu prvenstva Amerike za košarkaše, dok će se Argentina i Kanada boriti za treće mjesto. Sve četiri ove reprezentacije su izborile nastup na SP naredne godine u Turskoj.

Portoriko se revanširao Argentini za poraz u grupnoj fazi u najgorem trenutku za Argentinu, u polufinalu. U možda i najboljoj utakmici prvenstva, punoj preokreta, Portoriko je bio bolji rezultatom 85:80.

Ponovo je kod Portorika glavnu ulogu odigrao Carlos Arroyo sa 19 poena, dok su vrlo dobri bili i Carmelo Lee sa 14 i Larry Ayuso sa 13 poena. Kod Argentine ništa novo. Luis Scola sa 31 poenom najbolji, Paolo Quinteros je ubacio 18, a Pablo Prigioni 8 poena i podjelio 10 asistencija.  

U drugom polufinalu je Brazil bio bolji od Kanade rezultatom 73:65. Leandro Barbosa je sa 22 poena bio prvo ime Brazilaca, a Anderson Varejao je ubacio 16 poena i imao 8 skokova, dok je vrlo dobar bio i Marcelo Machado sa 15 poena.

Kanađane je predvodio Joel Anthony sa 17 poena i 8 skokova, a mladi Andy Routins je ubacio 12 poena.  

Polufinale:

Portoriko – Argentina 85:80
Brazil – Kanada 73:65

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.