Portsmouth sada u vlasništvu navijača

Klub ispao u četvrtu ligu

Portsmouth sada u vlasništvu navijača

Edmir Škorić

Nekadašnji klub našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića, Portsmouth, od petka je u vlasništvu udruge navijača "Pompey Supporters Trust".

Portsmouth tone sve dublje, a klub će u sljedećoj sezoni igrati u četvrtoj ligi nakon ispadanja iz treće lige. Od februara 2012. godine su u stečaju.

 

Zanimljivo da je klub 2008. godine osvojio FA Cup, a dvije godine kasnije ispao je u drugu ligu. Sve je krenulo nizbrdo, financijske pomoći nije bilo, a klub je koračao unatrag. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Sada je u vlasništvu navijača i bit će zanimljivo kako će se razvijati situacija oko Portsmoutha sljedećih godina i hoće li se klub ikada vratiti u Premiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.