Portu ugašeno svjetlo u Minhenu
Foto: EPA

Bayern pregazio Porto

Portu ugašeno svjetlo u Minhenu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bayerna na veličanstven način su se plasirali u polufinale Lige prvaka. Bavarci su u revanš susretu pregazili Porto s 6:1 i idu u narednu fazu takmičenja.

Portugalski tim je u Minhen donio dva gola prednosti iz prve utakmice (3:1), ali je već nakon prvog poluvremena bilo jasno da im večeras posljednji meč u Ligi prvaka ove sezone.

Poveo je Bayern nakon 14. minuta igre. Sjajno pogađa Thiago Alcantara za 1:0, da bi osam minuta kasnije Jerome Boateng iskoristio smušenost odbrane Porta, te je pogodio za 2:0.

Pet minuta kasnije novi gol u mreži gostiju. Strijelac je Robert Lewandowski, a u strijelce se 10 minuta kasnije upisao i Thomas Muller za velikih 4:0. Rezultat prvog poluvremena od 5:0 postavio je Robert Lewandowski drugim pogotkom večeras.

Nastavak donosi nešto mirniju igru. Bayern je ponovo bio nešto konkretniji, a Porto je uspio da da dođe do počasnog pogotka. Igrala se 73. minuta kada na 5:1 smanjuje Jackson Martinez.  

Konačan rezultat od 6:1 postavio je Xabi Alonso spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Bayern - Porto 6:1 (Alcantara 14', Boateng 22', Lewandowski 27', 40', Muller 36', Alonso 88' / Martinez 73')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.