CR ne odmara ni protiv Andore: Portugalci zabili čak sedam golova

Prijateljski mečevi širom Evrope

CR ne odmara ni protiv Andore: Portugalci zabili čak sedam golova

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala večeras je na svom terenu deklasirala Andoru sa 7:0 u prijateljskoj utakmici, a dosta zanimljivo bilo je i na okršaju Belgije i Švicarske.

Fernando Santos šansu je dao većinom rezervnim igračima koji su to itekako iskoristili. Portugal je poveo već u osmoj minuti, a strijelac je bio Neto.

Do drugog gola domaći tim stigao je u 29. minuti, a ovaj put pogodio je Paulinho. Nakon toga Santos je u igru uveo Cristiana Ronalda iako se očekivalo da će on odmoriti ovaj meč.

Ronalo je u centru pažnje bio već u 56. minuti kada je asistirao za Renata Sanchesa koji pogađa za 3:0. Samo pet minuta kasnije bilo je 4:0, a svoj drugi gol na meču zabio je Paulinho.

U finišu meča Portugal je zabio još dva gola. Prvo je u 76. minuti Garcia postigao autogol, a utakmica nije mogla završiti bez da se Ronaldo upiše u listu strijelaca i to je uradio u 85. minuti. Konačnih 7:0 postavio je Joao Felix tri minute kasnije.

Zanimljivo je bili u prijateljskom susretu Belgije i Švicarske, a na kraju su domaći slavili nakon preokreta sa 2:1.

Švicarska je povela u 12. minuti golom Mehmedija, ali je Belgija u drugom poluvremenu preokrenula rezultat. Junak domaćeg tima bio je Batshuayi koji je postigao dva gola.

U prijateljskom susretu Njemačke i Češke vidjeli smo samo jedan gol. Slavila je Njemačka sa 1:0 golom Waldschmidta iz 13. minute ovog susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi