Portugal i Španija odigrali bez golova, Nijemci u utakmici prepunoj golova remizirali sa Turskom

Sjajne utakmice

Portugal i Španija odigrali bez golova, Nijemci u utakmici prepunoj golova remizirali sa Turskom

Esmer Oštraković

Danas su odigrane međunarodne prijateljske utakmice, a viđena su dva remija. Njemačka je remizirala sa Turskom, a Portugal sa Španijom.

Portugal je tokom cijelog susreta bio dosta bolja ekipa, ali jednsotavno lopta nije htjela u gol.

Najbolju šansu imali su Ronaldo i Sanches, ali su obojica pogodili prečku, te se rezultat nije mijenjao do kraja utakmice.

Reprezentacija Njemačke u utakmici prepunoj remizirala je sa Turskom, a konačan rezultat bio je 3:3.

U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol, a i on je postignut u sudijskoj nadoknadi. Strijelac je bio Draxler za vodstvo Njemačke.

Drugo poluvrijeme pružilo je dosta više. Prvo je Tufan u 50. minuti poravnao na 1:1, a osam minuta kasnije Neuhaus vraća vodstvo Njemačkoj.

Karaca je u 67. minuti ponovo poravnao rezultat, ali je novo vodstvo Njemačkoj donio Waldschmidt golom u 81. minuti utakmice.

Kada su svi čekali kraj utakmice, Turska je postigla gol za remi. Strijelac je u 94. minuti bio Karaman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi