Stigao poziv za Adamu Traorea, ali ne od reprezentacije od koje se on nadao

Pred njim je nova odluka

Stigao poziv za Adamu Traorea, ali ne od reprezentacije od koje se on nadao

E. Čaušević

Adama Traore prošlog mjeseca dobio je poziv Luisa Enriquea za mečeve Španije u Ligi nacija, ali zbog povrede nije mogao doći na okupljanje.

Ovaj 24-godišnjak već dugo čeka debi za seniorsku reprezentaciju Španije, a kada ga je Enrique konačno pozvao on nije mogao igrati zbog povrede. Traore se nada pozivu i ovih dana jer Crvenu furiju očekuju novi mečevi u Ligi nacija.

Poziv na adresu Wolverhamptona je stigao jučer, ali ne od reprezentacije Španije već od reprezentacije Malija. Poznato je da je Traore porijeklom iz Malija i ima pravo igrati za ovu reprezentaciju, ali je prošao sve omladinske kategorije Španije.

Međutim, u seniorskom timu još uvijek nije upisao debi, a čini se da u FS Malija to žele da iskoriste. Oni su uvrstili Traorea na spisak za oktobarske prijateljske utakmice i sada čekaju da vide da li će se on odazvati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mali igra 9. oktobra protiv Gane, a četiri dana kasnije imaju susret protiv Irana. Pred igračem Wolvesa je teška odluka, ali mnogi sumnjaju da će se odazvati pozivu jer je ranije govorio da želi igrati samo za Španiju.

Top Komentari

ThrillerHz
Morate otvoriti sliku, dole pri dnu je Adama Traore Wolverhampton
5 0
Penderinos
Pa nema ga na listi ? Tu su samo dva druga Adama Traoréa iz drugih klubova . Al opet bolje 4 bezvezna Traorea nego jedan pravi :-P
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije