Icardi: PSG se razlikuje od Intera, ali od mene se i dalje traži isto
Icardi je postigao dva gola od početka ove sezone u dresu PSG-a

Argentinac dao intervju za italijansku Gazzettu

Icardi: PSG se razlikuje od Intera, ali od mene se i dalje traži isto

S. Pašalić

Mauro Icardi je na kraju ljetnog preaznog roka iz Intera otišao na posdubu u PSG.

Argentinac je imao dosta problema prošle sezone u Milanu. Problem je započeo zbog pregovora oko njegovog ugovora, a sve je na kraju dovelo do toga da ga klub više nije želio i na kraju je preselio u Pariz.

On je sada dao intervju za italijansku Gazzetta dello Sport u kojem se dotakao i mnogih tema vezanih za Inter.

"Interu mogu poželjeti samo najbolje u svakom takmičenju, u Milanu još uvijek imam puno prijatelja. Možda će to biti dobra godina za Scudetto, Inter ima trenera poput Contea koji želi pobijediti i igrače koji to žele učiniti isto."

"Na njima je da nastave posao koji smo pokušali učiniti prije, da smanjimo prazninu u odnosu na Juve, koji je i dalje na vrhu.", rekao je Icardi koji je komentarisao i nastupe Romelua Lukakua.

"Ne čini mi se da doživljava trenutak poteškoće. Zaista, mislim da je počeo dobro, postigavši nekoliko golova odmah. On je također bio povrijeđen, a možda je ta činjenica izazvala uobičajene kritike, i zato što Lukaku predstavlja veliko ulaganje u klub, a Conte ga je snažno podržao i mora pokušati biti u skladu s očekivanjima."

"Ali nikome nije lako igrati u Italiji. Serie A je liga u kojoj se igra najčvršća odbrana u Evropi. Možda mu treba još malo vremena da se sredi, ali on je taj koji je već postigao puno u karijeri. Svima se događa da prođu kroz manje sjajan trenutak."

"Ove godine sam u PSG-u i cilj mi je dati sve od sebe za ovaj dres .Zatim na kraju prvenstva, oko maja ili juna, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Još je rano nešto reći."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"PSG se malo razlikuje od Intera, čak i ako nemam pravo mjerilo jer sam u prošlosti igrao u drugim sjajnim ekipama."

"Ali ovdje se osjećam dobro i na kraju dana od mene se kao i u Interu traži isto: postizanje golova, što je najvažnije za napadača i za ekipu.", dodao je Argentinac.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi