Portugalci naljutili Nurkića pa izgubili!

Nova pobjeda BiH

Portugalci naljutili Nurkića pa izgubili!

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine od 20 godina savladala je večeras na Ilidži Portugal 73:64, te je stigla do pete pobjede u pet utakmica.

Prvi period ovog susreta pripada Portugalcima. Bolje su otvorili meč, a iako je naš tim uspio u jednom trenutku da povede, odličnom igrom u završnici prve četvrtine Portugal je stekao četiri poena prednosti, 21:17.

Portugal je nastavio sa sjajnom igrom i u nastavku susreta. Uspjeli su podići prednost na dvocifrenu razliku, dok na drugoj strani naši mladi košarkaši nisu uspijevali da poveži dva dobra napada. Imali smo dosta izgubljenih lopti što su Portugalci maksimalno koristili, te su na odmor otišli s 14 poena prednosti, 39:25.

Naši mladi košarkaši se nisu predavali. Svu odgovornost je u trećoj dionici preuzeo košarkaš Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić, a za njega Portugalci nisu imali odgovor. Punio je nemilosrdno koš protivnika, koji je međutim uspijevao da pogađa kada je trebalo, te se u posljednju dionicu ušlo s pet poena prednosti u korist Portugala, 57:52.

Jusuf Nurkić je i u posljednjoj dionici nemilosrdno trpao koš Portugala. Jednostavno mu nisu mogli ništa, a velikom serijom od 21:0 naš je tim preuzeo vodstvo na susretu. Nije Portugal imao odgovor za raspoloženog Nurkića, te su na kraju ipak poraženi u jednoj jako dobroj košarkaškoj predstavi.

Nurkić je susret završio s double-double učinkom od 30 poena i 17 skokova. Dobru podršku je imao u Stefanu Glogovcu koji je ubacio 18 poena, dok je kod Portugala Ferreria ubacio 11 poena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.