Portugalci otkrivaju prave razloge Ronaldovog nezadovoljstva u Realu

Napuštanje Bernabeua sve izvjesnije?

Portugalci otkrivaju prave razloge Ronaldovog nezadovoljstva u Realu

Cristiano Ronaldo je krajem prošlog mjeseca došao do novog trofeja Lige prvaka u dresu Real Madrida. Ipak, ni veliki uspjesi Kraljeva možda neće biti dovoljni da zadrže Portugalca u Madridu.

Naime, već neko vrijeme se pojavljuju izvještaji da je Ronaldo sve nazadovoljniji u Realu, dok neki medijski natpisi idu toliko daleko da tvrde da Portugalac istinski želi napustiti Santiago Bernabeu i da nema šanse da se predomisli po tom pitanju.

Prema pisanju portugalskog Recorda, pravi razlog Ronaldove želje da napusti Real je novac. Naime, Ronaldo navodno želi zarađivati više od svojih glavnih konkurenata za titulu najboljeg na svijetu, što trenutno nije slučaj.

Tako Ronaldo, prema Recordu, trenutno godišnje zarađuje oko 70 miliona eura, što je značajno manje od novca koji za isti period zarade Lionel Messi i Neymar.

Ronaldov ugovor sa Realom važi do 2021. godine, ali on sada traži povišicu od 30-ak miliona eura na godišnjem nivou kako bi produžio vijernost Kraljevima. Navodno na Santiago Bernabeu i nisu oduševljeni ovakvih zahtjevima Cristiana Ronalda, što je jedan od glavnih razloga za njegovu želju da napusti Bernabeu.

Također, Ronaldo je navodno nezadovoljan činjenicom da od Reala nije dobio dovoljnu podršku u svom slučaju pronevjere poreza koji je dobio i sudski epilog.

Podsjetimo, španske vlasti su optužile Ronalda da je izbjegao plaćati porez na svoja "prava na imidž", a navodno je njegova ponuda da uplati 18 miliona eura kako bi se slučaj zatvorio odbijena od strane suda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Ronaldo je itekako uticao na "rasplamsavanje" glasina o njegovom odlasku sa Bernabeua svojim izjavama nakon finala Lige prvaka u kojima je, između ostalog, poručio da je "lijepo bilo biti članom Reala".

Navodno je Ronaldov bivši klub, Manchester United, zainteresovan za njegov ponovni angažman, dok se špekuliše da je među potencijalnim novim destinacijama za sjajnog Portugalca i Paris Saint-Germain.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti