Portugalci žele slavlje protiv Brazilaca

Koreji prijeti novi potop

Portugalci žele slavlje protiv Brazilaca

Iako je pred početak prvenstva ova grupa proglašena grupom smrti, nakon prvog kruga možemo sa sigurnošću reći kako je bilo mnogo zanimljivijih i neizvjesnijih grupa od ove.

Daleko od toga da u ovoj grupi nismo gledali dobar nogomet, ali je situacija oko prolaska dalje poznata i prije posljednjeg kola. Brazil je osigurao plasman u drugi krug, Obala Slonovače bi trebalča slaviti sa devet golova razlike protiv Koreje i čekati poraz Portugala za prolaz dalje, što je, realno gledajući, teško izvodljivo.

Obala Slonovače u meču sa Sjevernom Korejom ne bi trebala imati problema. Drogb ai drugovi bi trebali upisati sigurnu pobjedu za častan oproštaj od prvenstva na kojem nisu razočarali. Ipak, druga utakmica donosi mnogo više uzbuđenja. Vodi se borba za prvu poziciju u grupu.

Brazilu za prvu poziciju treba remi ili pobjeda, dok Portugalu jedinicu donosi samo pobjeda nad braćom iz Južne Amerike. Bivša portugalska kolonija je u prethodnih 18 utakmica protiv nekadašnjih okupatora slavila čak 12 puta, dok je Portugal samo četiri puta upisao pobjedu.

Brazil je u prvoj utakmici protiv Koreje pokazao dosta lošu igru, u drugoj protiv Obale Slonovače sve je bilo mnogo bolje. Ista situacija je kod Portugalaca koji su lošu igru protiv Obale Slonovače popravili sa sedam pogodaka u mreži Sjeverne Koreje.

Kod Portugala danas neće biti Deca, koji je povrijeđen, a kod Brazila neće biti kartoniranog Kake i povrijeđenog Elana. Umjesto njih u početnih 11 Carlos Dunga će vjerovatno uvrstiti Julia Baptistu i Nilmara. Očekuje nas odlična utakmica, nema sumnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije