Porzingis neće da igra za Latviju

Ostali bez velike zvijezde

Porzingis neće da igra za Latviju

Midhat Šljivak

Kristaps Porzingis neće igrati za Latviju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Beogradu od 4. do 10. juna.

Zvijezda New York Knicksa odlučila je da se posveti individualnom radu ovog ljeta i Latvija je tako ostala bez prve zvijezde na turniru.

Latvija je imala dobru priliku da se plasira u finale. Oni će u grupi biti sa Češkom i Japanom, dok su u drugom dijelu žrijeba Srbija, Angola i Portoriko.

Neigranjem Porzingisa šanse Latvije za put u Rio su znatno manje, a ove sezone je u NBA ligi 20-godišnji košarkaš imao preko 14 poena i sedam skokova po meču.

Naredna sezona će za 221 centimetar visokog Latvijca biti druga u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi