Posao završen, Rodriguez novi stanovnik Milana

Novi član Rossonera

Posao završen, Rodriguez novi stanovnik Milana

E. Škorić

Stvar je gotova i Ricado Rodriguez nosit će dres Milana u narednoj sezoni.

Rodriguez je i ranije vodio pregovore s Milanom, a sada je očigledno tim iz grada mode završio posao i ostalo je samo da Švicarac potpiše ugovor.

On nije želio ranije da ode u Milan jer je Wolfsburg igrao doigravanje za ostanak u Bundesligi, a kada se spasio, švicarski defanzivac odmah je klubu objasnio da želi da ide u Italiju.

"Osnovni detalji su završeni, sada je ostalo da se odrade neke sitne formalnosti i da se ozaniči transfer. Ovdje nije bilo previše prepreka, igrač je htio u Milan, Milan je htio njega i sve se poklopilo", rekao je igračev agent Fabio Parisi za Radio23.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rodriguez je u Wolfsburg stigao iz Zuricha 2012. godine i za njemački klub je odigrao 184 utakmice, te je kao lijevi bek postigao 22 gola uz 28 asistencija. U dresu švicarske reprezentacije odigrao je 45 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi