Posebne policijske snage osiguravaju meč u Napulju

Velika zaštita navijača i igrača Arsenala

Posebne policijske snage osiguravaju meč u Napulju

Midhat Šljivak

Napoli će večeras u posljednjem šestom kolu grupne faze Lige prvaka dočekati ekipu Arsenala, a s obzirom na to da su navijači domaćeg tima poznati kao veoma žestoki, za tim iz Londona je angažovana posebna zaštita za igrače i navijače.

Prva utakmica ovih timova, koja je odigrana u Londonu, donijela je mnogo nereda u okolini stadiona. Nekoliko osoba je tada povrijeđeno, a i večeras se očekuju sukobi navijačkih skupina.

Oko 700 navijača iz Londona doputovaće večeras u Napulj, a čuvaće ih velike policijske snage. Arsenalovi navijači će biti sprovedeni direktno na stadion kako bi se izbjegli sukobi s domaćim navijačima. 

Također, fudbaleri Arsenala na ovom gostovanju imaju posebne mjere osiguranja. Igračima Tobdžija je zabranjeno napuštati hotel u kojem su smješteni, a kojeg osiguravaju velike policijske snage.

Arsenalu je u večerašnjem susretu potreban bod, kako bi osigurali nastup u osmini finala Lige prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.