Poslastica Lige prvaka u Madridu zasjenila i potencijalno odličan meč u Portu

Svi čekaju da vide okršaj Reala i PSG-a

Poslastica Lige prvaka u Madridu zasjenila i potencijalno odličan meč u Portu

Večeras su na rasporedu nove dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a napokon je došao i dan da pogledamo meč koji nas je, još od završetka žrijeba, nekako najviše interesovao.

Uz dužno poštovanje svim preostalim učesnicima osmine finala Lige prvaka, onog momenta kada su kuglice spojile Real Madrid i PSG bilo je jasno da je taj par najatraktivniji za široke mase fudbalskih zaljubljenika. A i Valentinovo je, pa eto, ko nije zaljubljen... večeras mu to neće teško pasti. Spektakl na Bernabeu je dobra zanimacija.

Real Madrid igra jednu od svojih najlošijih sezona u posljednjih desetak godina, a ni Ronaldo nije u bog zna kakvoj formi iako je i takav već dobacio do 23 gola u sezoni i to na 28 utakmica. To samo pokazuje kakva je klasa, a znamo i da je rođen za ovakve utakmice. Prošle sezone se također nekako štedio do knock-out faze Lige prvaka, a onda je redom zagorčao život Bayernu, Atleticu i na kraju Juventusu. Portugalac ulazi u godine, već su mu 33, ali i dalje nema dvojbe da je igrač od kojeg najviše zavisi Realova igra.

U Madridu se uzdaju u Ronaldovu motivaciju koje mu nikada ne manjka i nadaju se da može eksplodirati protiv, u ovom trenutku, vjerovatno najtežeg protivnika s kojim se Kraljevi mogu sastati. PSG je mašinerija koju predvode Neymar, Cavani i Mbappe a, koliko god ova trojica bila u prvom planu, nikako se ne smiju zapostaviti ni ostali članovi Emeryjevog tima koji ove sezone gotovo sve svoje protivnike dobija bez previše muke. Može se reći da u Francuskoj nemaju pravog rivala, a pamti se i 3:0 pobjeda nad Bayernom koja je pokazala pravu snagu Parižana. Istina, PSG je nešto kasnije poražen od istog protivnika u Munchenu sa 3:1, što je opet pokazatelj da i oni imaju mane.

Mnogi će reći da je PSG favorit u ovom dvomeču, što vjerovatno i jeste tačno uzimajući u obzir trenutnu formu. Po igračkom kadru, Real i PSG su tu negdje. Madriđani imaju Ronalda, Parižani Neymara, pa ćemo vidjeti ko će biti uspješniji.

Kada je riječ o koeficijentima za ovaj meč, MOZZART na Real Madrid nudi kvotu 2.30, na neriješen rezultat 3.50 a na pobjedu PSG-a 3.00. Koeficijent na GG (oba tima daju gol) je 1.37.

Potencijalni sastavi:

Real Madrid: Navas; Nacho, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Bale, Ronaldo, Benzema

PSG: Areola; Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Berchiche; Verratti, Diarra, Rabiot; Mbappé, Cavani, Neymar

Sudac: Gianluca Rocchi (Italija)

U drugoj utakmici večerašnjeg programa sastaju se Porto i Liverpool, što je potencijalno izuzetno dobar meč. Okolnosti su takve da na ovu utakmicu rijetki obraćaju pažnju pored duela na Bernabeu, ali lako bi se moglo desiti da i ona bude fantastična.

Liverpool je ekipa koja ne zna igrati defanzivno. Napad je najbolji dio njihovog tima, a večeras će u prvom planu ponovo biti fenomenalni Salah i Firmino. Ostaje da se vidi hoće li Porto moći zaustaviti ovaj dvojac koji u posljednje vrijeme surađuje perfektno. U nedostatku Coutinha, koji je napustio Anfield u januaru, njih dvojica su postali prve zvijezde kluba, uz Manea, Cana, novajlije Van Dijka...

Liverpool i Porto su se 2007. godine sastajali u Ligi prvaka i to su njihovi jedini dueli u ovom takmičenju do sada. Redsi su na svom terenu slavili sa 4:1, a u Portu je bilo 1:1.

Ako vjerujete Liverpoolu, MOZZART na Redse daje kvotu 2.40 što je svakako vrlo prihvatljivo. Na pobjedu Porta koeficijent je 3.00, a na neriješen ishod 3.30.

Potencijalni sastavi:

Porto: José Sá; Maxi Pereira, Marcano, Reyes, Alex Telles; Ricardo, Sérgio Oliveira, Herrera, Brahimi; Marega, Soares

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi