Posljednja šansa zlatne generacije

Argentinci u punom sastavu na Mundobasketu

Posljednja šansa zlatne generacije

Edmir Škorić

Argentinska košarkaška reprezentacija u punom sastavu dolazi na Mundobasket u Španiju ovog ljeta.

Nastup za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Španiji potvrdilo je devet sjajnih košarkaša koje predvodi NBA osvajač Manu Ginobili. 

Osim njega, tu su ostali NBA igrači Pablo Prigioni (New York Knciks) i Carlso Delfino (Milwaukee Bucks), te Luis Scola (Indiana), zatim igrači kao što su Andreas Nocioni (Caja Laboral), Walter Hermann (Cordoba), Leonardo Gutierrez (Penarol), Juan Guierrez (Canaries) i Facuno Campazzo (Penarol)

Argentina igra u grupi B s Hrvatskom, Grčkom, Filipinima, Portorikom i Senegalom. Argentina je osvojila zlato na Olimpijadi 2004. te bronzu četiri godine kasnije, te Svjetsko prvenstvo prije 12 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.