Posluje i Partizan: Napadač prodan u Njemačku

Ožegović ima novi klub

Posluje i Partizan: Napadač prodan u Njemačku

Ofanzivac beogradskog Partizana Ognjen Ožegović se ovog ljeta povezivao sa norveškim Rosenborgom. Ipak, od toga transfera nije bilo ništa.

Međutim, Ožegović je danas i zvanično dobio novi klub.

Naime, Partizan ga je prodao njemačkom Darmstadtu koji se takmiči u 2. Bundesligi.

Ovaj 25-godišnjak rođen u Bosanskoj Gradišci svojevremeno je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji, a sada će Partizan od njegovog transfera inkasirati oko 400.000 eura. On je sa Darmstadtom potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

Ožegović je u Partizan stigao 2017. godine iz Čukaričkog, prošlu sezonu je proveo na posudbi u Arsenalu iz Tule, da bi se ovog ljeta vratio u Humsku. Ipak, nije se dugo zadržao pošto ga je Partizan prodao Darmstadtu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U svojoj karijeri Ožegović je bio član i Crvene zvezde, Banata, Voždovca, Rada, Jagodine, Borca iz Čačka, Vojvodine i kineskog Yataija.

Na početku nove sezone je odigrao 11 utakmica za Partizan u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao četiri asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi