Postali su nedodirljivi: Oleov United je na šest pobjeda, pao i Tottenham!
Sjajnu asistenciju Paula Pogbe iskoristio je Marcus Rashford, koji je na zadnjih devet mečeva zabio pet golova uz pet asistencija, a posebno je danas raspoložen bio David De Gea

Crveni vragovi golom Rashforda upisali novu pobjedu

Postali su nedodirljivi: Oleov United je na šest pobjeda, pao i Tottenham!

Edmir Škorić

Manchester United je jedan sasvim novi tim od kada je umjesto Josea Mourinha na klupu došao Ole Gunnar Solskjaer.

Unitedu je itekako trebala promjena nakon lošeg starta sezone, no ni najveći optimisti nisu se nadali da će OGS za kratko vrijeme od Uniteda napraviti mašinu koja melje pred sobom.

Crveni vragovi su upisali danas šestu uzastopnu pobjedu pod vodstvom norveškog stručnjaka, od čega je jedna ostvarena u FA kupu, a pet ih je nanizano u Premier ligi.

Ipak, uz dužno poštovanje prethodnim rivalima, Solskjaerov tim je tek danas imao pravi veliki ispit i uspješno ga je položio pošto je slavio s 1:0.

U prvom dijelu je viđen brz i napadački nogomet, nekoliko prilika i United je i u tom dijelu djelovao opasnije, iako su igrači Tottenhama više držali loptu u nogama. U samoj završnici prvog poluvremena fantastična lopta Paula Pogbe za Marcusa Rashforda, koji prizemnim udarem vara Huga Llorisa za 0:1.

Rashford igra u nevjerovatnoj formi, pa je tako na posljednjih devet mečeva zabio pet golova uz pet asistencija, a i Pogba je digao svoju igru za nekoliko stepenica od odlaska Mourinha.

U drugom dijelu bi Tottenham možda mogao i do preokreta, da na golu gostiju nije bilo Davida De Gee, koji je zaustavljao zicere Spursima. Imali su Eriksen i Alderweireld dobre šanse, potom Dele Alli, ali De Gea nije dao da se zatrese mreža Uniteda u ovom duelu. Posljednju priliku da izjednači Tottenham je imao u 85. minut preko kapitena Kanea, no opet je De Gea spašavao.

Poslije 22 kola Tottenham ostaje treći sa 48 bodova, no čini se da više nema šta tražiti kada je borba za titulu u pitanju, dok je United šesti sa istim brojem bodova kao i petoplasirani Arsenal (41),a Chelsea ima šest više na poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Naredni protivnik Manchester Uniteda je Brighton za šest dana i eto prilike da Ole i United nastave svoj sjajni niz pobjeda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rajvosa46
Pa je li moguce da imaju ovoliko srece i dalje... Nisam navijac nijednog od ovih timova.
26 3
amadeus21
Mou na aparatima...
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi