Postigli gol nakon 14 godina pa pukli od sreće!

Sreću čine male stvari

Postigli gol nakon 14 godina pa pukli od sreće!

Da sreću čine male stvari pokazali su reprezentativci San Marina, koji je večeras u Litvaniji postigao prvi gol na strani nakon čak 14 godina!

Fudbaleri/amateri ove reprezentacije ionako rijetko postižu golove, a od posljednjeg pogotka postignutog van granica njihove države prošlo je 5,250 dana.

Ipak, svakoj seriji dođe kraj, pa se tako večeras desilo nešto što nije viđeno gotovo jednu i po deceniju. San Marino je postigao gol u Vilniusu, i to na sjajan način!

Igrao se 55. minut kada je Matteo Vitaioli iz slobodnog udarca pocijepao mrežu golmana domaćeg tima i poravnao na 1:1. Uslijedilo je neopisivo slavlje, a u teren su utrčali i rezervni igrači, članovi stručnog štaba...

Nažalost po San Marino, Litvanija je na kraju ipak došla do pobjede i to golom Spalvisa u sudijskoj nadoknadi. Bez obzira na to, ostat će im lijepa uspomena na 8. septembar 2015. godine.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.