Postnova najkorisnija igračica SP

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Postnova najkorisnija igračica SP

Adnan Beganović

Spuštena je zavjesa na Svjetsko prvenstvo za rukometašice. Rusija je novi, stari prvak, a u najbolji tim izabrane su po dvije rukometašice Norveške, Španije i Francuske te jedna iz reprezentacije svjetskih prvakinja.

Najkorisnija igračica Svjetskog prvenstva je lijevi bek Rusije Ludmila Postnova, dok je najbolji strijelac šampionata Austrijanka Katrin Engel koja je postigla 67 golova. Najviše asistencija imala je švedska reprezentativka Isabelle Gullde, ukupno 47, a najviše golova s linije sedam metara (35) postigla je Brazilka Eduarda Amorim.

Najviše odbrana (104) imala je Mađarica Orsolya Herr, dok je najviši procenat odbranjenih udaraca imala golmanica Angole Maria Odeth Tavares (45/), a nagradu za fair-play dobila je reprezentacija Rumunije.

Najbolji tim Svjetskog prvenstva:
Golman: Inna Suslina  (Rusija)
Lijevo krilo: Camilla Herrem  (Norveška)
Lijevi bek: Mariama Signate  (Francuska)
Srednji bek: Alison Pineau  (Francuska)
Desni bek: Marta Mangue  (Španija)
Desno krilo: Linn-Kristin Riegelhuth  (Norveška)
Pivot: Begona Fernandez (Španija)
MVP: Ludmila Postnova  (Rusija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.