Nakon utakmice na Mokrom Docu, treneri Posušja i Borca složili su se u dvije stvari
Karačić i Marinović složni - uslovi su bili jako teški.

Borac slavio 0:2

Nakon utakmice na Mokrom Docu, treneri Posušja i Borca složili su se u dvije stvari

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice Posušje - Borac na Mokrom Docu izjave su pred TV kamerama dali su treneri oba tima. Bili su složni u dvije stvari.

Prva utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donijela je duel Posušja i Borca, a gosti iz Banja Luke su u jako teškim uslovima slavili 0:2.

Poslije utakmice su izjave pred TV kamerama dali treneri obje ekipe i složili su se u dvije stvari - da je teren bio zahtjevan i da je Borac zasluženo slavio.

"Šta reći? Vrlo složen teren, kako za nas tako i za protivnika. Borac zasluženo pobijedio utakmicu. Otvorilo im se u startu u petoj minuti našom greškom, dobjiju više samopouzdanja", rekao je Branko Karačić, pa dodao:

"Očekivao sam bez obzira na jako dobrog protivnika, ne možemo zanemariti sve njihove pobjede i seriju, loše izdanje moje ekipe i zaslužena pobjeda Borca."

Oglasi

"Mislim da su uslovi bili zaista teški i treba čestitati i jednoj i drugoj ekipi", započeo je Vinko Marinović, trener Borca, te još istakao:

"Moram da čestitam svojim igračima koji su odigrali jednu dosta dobru utakmicu i koji su igrali ovu polusezonu dosta dobro. To pokazuju naši rezultati i mjesto na tabeli. Još jednom bih im čestitao. Danas je bilo i ne samo danas u jako teškim uslovima. Oni su pokazali karakter i zalaganje i to je ono što nas raduje sve."

Tako je Borac osvojio 45. bod ove sezone i na vrhu će čekati nastavak i proljetni dio sezone, dok je Posušje ostalo na sedmom mjestu s 20 bodova i do kraja ih može stići GOŠK, a prestići Željezničar i Igman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Liga se nastavlja sredinom februara kada će u 19. kolu Borac biti domaćin Tuzla Cityju, a Posušje će dočekati fenjeraša Zvijezdu 09.

Sutra se igraju utakmice Tuzla City - Sloga i GOŠK - Željezničar, za dva dana Zvijezda 09 - Široki Brijeg i Velež - Igman, a jesenji dio završava se u ponedjeljak derbijem 18. kola duelom Zrinjskog i Sarajeva.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi