Svi na stadionu u Posušju bili su na nogama: Trijumf protiv Širokog se znao proslaviti
VIDEO: K. Dedić

Fudbalski praznik na Mokrom Docu

Svi na stadionu u Posušju bili su na nogama: Trijumf protiv Širokog se znao proslaviti

Haris Zilić

U komšijskom derbiju u okviru 23. kola WWin lige Posušje je sa 1:0 savladalo ekipu Širokog Brijega i tako je tim sa Mokrog Doca došao do vrijedna tri boda i sada puno lakše dišu u nastavku prvenstva.

Junak Posušja bio je Leonardo Petrović koji je sjajno iskoristio minutažu i postigao pobjedonosni pogodak. Petrović je nakon utakmice dao komentar i svoje viđenje pomenutog komšisjkog derbija.

"Teška utakmica, hvala Bogu pobijedili smo. Zadovoljni smo idemo dalje. Cilj mi je da imam što veću minutažu, ali idemo trening po trening", rekao je junak Posušaka u današnoj utakmici i dodao:

"Dobro radimo sa trenerom Ćorićem, dobro igramo, prava smo ekipa i vjerujemo da ćemo tako nastaviti dalje."

Po završetku utakmice na stadionu Mokri Dolac nastalo je veliko slavlje navijača i fudbalera Posušja koji su slavili trijumf na koji su čekali 16 godina protiv rivala iz komšiluka.

Tribine su bile sjajno ispunjene i pravi fudbalski praznik je bio u Posušju ove nedjelje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju su domaćini sve začinili trijumfom koiji ih je učvrstio sa šestoj poziciji sa 33 boda čime su nastavili sjajnu seriju, to im je bila četvrta pobjeda u prvenstvu u posljednjih pet duela.

U narednom 24. kolu Posušje gostuje u Gabeli kod ekipe GOŠK-a, dok će Široki Brijeg u goste Zvijezdi 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti