Na Mokrom Docu pune tribine, ali skromna predstava na terenu i velika tri boda Posušja

Wwin liga

Na Mokrom Docu pune tribine, ali skromna predstava na terenu i velika tri boda Posušja

Edmir Škorić

U meču 23. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Posušje je u sjajnoj fudbalskoj atmosferi na stadionu Mokri Dolac savladalo Široki Brijeg s 1:0.

Hercegovački duel privukao je pažnju brojnih ljubitelja fudbala u Posušju. Možda su nam igrači jedne i druge ekipe ostali malo i dužni, no domaća publika svakako se neće žaliti jer je njihov tim slavio sa 1:0.

Posušje se ovom pobjedom učvrstilo na šestom mjestu s 33 boda, Široki je sedmi sa 28 bodova. U Posušju sada mogu čak da razmišljaju o Evropi iako je to naravno i dalje nešto što se ne čini nerealnim, no činjenica je da su na samo pet bodova od pozicija koje donose nastupe u eurotakmičenjima.

Prvu šansu na meču imali su dmaći, kada je Lučić glavom probao nakon kronera, no Bender dobro brani. To je zapravo i sve vrijedno spomena u prvih 20 minuta igre.

Zatim nekoliko minuta uzbuđenja na stadionu. Prvo je Kuprešak iz slobodnjaka pogodio stativu, nakon čega je uslijedila kontra Posušja, da bi na kraju Petrović pogodio za 1:0.

Dobru priliku imali su domaći u 29 minuti, ali sebični Boban onemogućio je novo slavlje fudbalerima u crnim dresovima. Skromno prvo poluvrijeme, ali još skromnije je bilo drugo.

Oglasi

Skoro da nismo vidjeli niti jedan ozbiljnij pokušaj u drugih 45 minuta. Široki je jalovo napadao, Posušje čekalo šansu iz tranzicije, na kraju je ostalo 1:0.

Iako se moža očekivalo više od ovog duela, kraju skromnih 90 minuta, no ne treba zaboraviti da su prije samo nekoliko dana i jedni i drugi igrali mečeve Kupa. Posušje je ispalo od Sloge, dok se Široki plasirao u polufinale izbacivši Velež pobjedom u gostima.

U narednom 24. kolu Wwin lige Široki Brijeg ide u goste kod fenjeraša Zvijezde 09, dok će Posušje imati teško gostovanje u Gabeli kod GOŠK-a u još jednom hercegovačkom okršaju.

Posušje - Široki Brijeg 1:0

Posušje: Galić, Vrgoč, Petrović, Kamenar, Mandić, Stapić, Erick, Begić, Maglica, Lučić, Boban

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Capan, Mašić, Kpan, Marin, Lukić, Ćavar, Kuprešak

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi