HŠK Posušje korak bliže opstanku: Leotar bez šanse na Mokrom Docu
Foto - HŠK Posušje

Lagan trijumf domaćih

HŠK Posušje korak bliže opstanku: Leotar bez šanse na Mokrom Docu

M. Šljivak

Posušje je u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Mokrom Docu savladalo Leotar s 2:0 i došlo je do velika tri boda u borbi za opstanak.

Tim Tonija Karačića odigrao je sjajan meč i na kraju je zasluženo došao do tri boda koji znače veoma puno u borbi za opstanak.

Domaći su rano došli do vodstva. Igrala se 13. minuta kada Pavković koristi dobro proigravanje, obilazi Puletića i postiže gol za 1:0.

Nastavilo je Posušje s napadima i u nastavku. Pavković u 15. minuti ima veliku šansu, ali je ne koristi, da bi sedam minuta kasnije Bešlić tukao pravo u Puletića.

Napadi domaćeg tima isplatili su se u 38. minuti. Maglica ubacuje, a Pavković ponovo postiže gol za sigurnih 2:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Posušje stvara još jednu dobru šansu. Nakon ubačaja Milanovića prečku pogađa Horić.

Oglasi

Nije Posušje posustajalo. Puletić u 57. minuti brani udarac Milanovića, a isti igrač sedam minuta kasnije iz dobre pozicije loše gađa.

Do kraja meča nešto mirnija fudbalska predstava. Posušje je bez većih problema završilo posao i došao je do vrijedna tri boda.

Posušaci su nakon 29. kola na devetom mjestu s 29 bodova, a Leotar je dva boda ispod s 27 osvojenih bodova.

U narednom kolu Posušje gostuje u Prijedoru kod Rudara, a Leotar ide Radniku u Bijeljini. Ovo su direktni dueli u borbi za opstanak.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Posušje - Leotar 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Horkaš, Milanović, Šuta, Bešlić, Landeka, Leko, Maglica, Serdarušić, Pavković, Lučić, Horić.

FK Leotar: Puletić, Milović, Čubrilo, Paranos, Todorović, Dujaković, Santrač, Medan, Perišić, Sekulović, Chichba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi