Posušje zaključalo gol protiv Zrinjskog: Plemićima igrač više i penal nisu bili dovoljni za pobjedu
Foto: HŠK Posušje/facebook

Remi na Mokrom Docu

Posušje zaključalo gol protiv Zrinjskog: Plemićima igrač više i penal nisu bili dovoljni za pobjedu

S. Grebović

U prvoj utakmici nedeljnog programa Premijer lige BiH igrači Posušja i Zrinjskog odigrali su remi bez golova - 0:0.

Zrinjski je utakmicu na Mokrom Docu dočekao u sjajnoj formi i sa etiketom favorita, koju Plemići nisu opravdali.

Tim Sergeja Jakirovića je od prve minute uspostavio terensku inicijativu. Igralo se uglavnom na polovini Posušja, dok su domaći svoju šansu čekali iz kontri, no mreže su ostale netaknute.

Bilbija je imao prvu ozbiljnu priliku u sedmoj minuti kada je njegov udarac nakon sjajnog prodora Tičinovića blokirala domaća odbrana.

Svoj udarac oprobao je i Malekinušić malo kasnije koji je jako potegao sa distance, ali je golman Galić bio na mjestu. Do kraja prvog dijela prilika nije bilo.

U šestoj minuti nastavka domaći su ostali sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton zaradio Slavko Brekalo, koji je kao zadnji igrač odbrane faulirao Tičinovića.

Oglasi

Opis nije dostupan

Uslijedio je veliki pritisak Plemića, što je Posušacima ostavljalo prilike za kontre iz kojih su prijetili Blagojević i T. Barišić, no bez učinka.

Igrala se 73. minuta kada je arbitar Kaljanac pokazao na 11 metara nakon što je u svom kaznenom prostoru rukom igrao Serdarušić. Odgovornost je preuzeo Nemanja Bilbija koji je pogodio samo okvir gola domaćina.

U nadokandi je Galić spasio svoj tim nakon što je odbranio opasan udarac Zlomislić.

Rezultat se do kraja nije mijenjao i ostalo je početnih 0:0.

Oglasi

Zrinjski je tako ostao na četvrtoj poziciji i sada ima 12 bodova, dok je Posušje deseto sa pet. Plemići u narednom kolu gostuju Leotaru u Trebinju, dok Posušaci također idu na gostovanje i to kod Rudara.

Premijer liga BiH, 7. kolo

Posušje - Zrinjski 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Galić, Šuta, J. Barišić, T. Barišić, Begić, Landeka, Krišto, Ilinković, Brekalo, Lauš, Vukoja.

Zrinjski: Kukić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Malekinušić, Bekić, Savić, Jakovljević, Kamenar, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Hahahaha e jesu se digli bili , dobili borac koji je sam sebe dobio i nikad gore Sarajevo i odma se proglasili sampionima , lezi dole
24 10
block123
Pozivam ovu momčad zrinje da odma skine gaće pred gradski derbi , da im ga mecemo redom
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti