Posušju samo bod u Neumu, Brotnjo i Klis sigurni

Druga liga Jug

Posušju samo bod u Neumu, Brotnjo i Klis sigurni

S. Mlaćo

Posušje nije slavilo u 5. kolu Druge lige Jug, ali i dalje je lider na tabeli.

 Naime, u Neumu je oslabljeno Posušje stiglo samo do boda. Domaći su poveli pogotkom Jure Lovrića, a preokret su kreirali Ivan Mandurić i Filip Nenadić. Konačnih 2:2 sa 11 metara postavio je Jerko Konjevod.

Brotnjo je sa 3:1 savladalo Ramu. Gosti su poveli pogotkom Stipe Babića, ali domaći se bude te uz dva pogotka Valentina Ivića i jedan Mateo Bencuna dolaze do važne pobjede.

Pogodaka nije bilo u duelu Gruda i Branitelja, a Tomislavgrad i Troglav 1918 su remizirali (1:1). Filip Čačija dovodi Livnjake u vodstvo, a bod domaćima donosi Marko Škorić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Klis je u Stocu nadigrao Stolac sa ubjedljivih 5:1. Po dva pogotka za goste su postigli Bernd Šimunović i Amel Bajrić, a jedan je dodao Muamer Vila. Jedini pogodak za goste postigao je u 78. minuti Ivan Raguž.

Sloga je u Podhumu sa 2:1 nadigrala Kamešnicu, a Bjelopoljac je bio ubjedljiv protiv Turbine. Bilo je 6:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi