Potjera za Unitedom

Potjera za Unitedom

U Liverpoolu ne razmišljaju o gubitku bodova,  jer bi to značilo i oproštaj od dugo čekane titule. Rafa u mukama sa veznim redom, kapiten Gerrard nedovoljno oporavljen, Xavi Alonso suspendovan. City bez kadrovskih problema čeka svoju šansu.

Liverpool će danas u 16:00 nastaviti potjeru za “Đavolima”, koji su jučer protiv Blackburna produžili pobjednički niz. Na Anfield će City, koji i pored mnogo uloženog novca ne blista ove sezone, čemu svjedoči  samo jedna pobjeda u gostima.

Benitezu najveći problem u ovoj utakmici predstavlja vezni red, gdje neće biti nedovoljno oporavljenog Gerrarda i Xabi Alonsa koji ima pet žutih kartona.
“Steven neće biti spreman za ovu utakmicu. Ne znamo hoće li biti spreman za Real, ali nećemo rizikovati u ovoj utakmici.” rekao je Rafa, koji će morati da improvizuje, te se očekuje da u sredinu terena uz Mascherana i mladog Lucasa stane i Fabio Aurelio, kojem vezni red baš i nije prirodna pozicija. Benitez ne odustaje od titule što je potvrdio ovosedmičnom izjavom da United nije nedostižan.

Osim suspendovanog Wright-Phillipsa, treneru Hughesu su na raspolaganju svi igrači. “Utakmica na Anfieldu je veliki test za moju ekipu, Liverpool će morati po pobjedu i nadam se da će ostaviti prostora u odbrani koji mi možemo iskoristiti”, riječi su Hughesa koji je komentarisao protivnika, “Liverpool je ove sezone mnogo manje rotirao igrače, što im je sigurno donijelo i bolje rezultate.”

“Građanima” u prilog ne ide ni tradicija. City u ligaškim utakmicama nije pobijedio Liverpool još od novembra 2005.  Posljednje tri utakmice na Anfieldu završile su pobjedom domaćina 1-0 i ako u obzir uzmemo utakmicu sa Realom koja čeka Liverpool sredinom sedmice, ne možemo očekivati atraktivan meč. Uprkos tome mi se nadamo da će se ponoviti njihov jesenji  duel i pet golova u mrežama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.