Potop Arsenala: Watford izbacio Topnike iz FA Kupa

FA Kup, četvrtfinale

Potop Arsenala: Watford izbacio Topnike iz FA Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Arsenala ispali su iz FA Kupa. Oni su danas na svom Emiratesu poraženi od Watforda s 2:1, te gosti prolaze u polufinale.

Prvo poluvrijeme donosi za nijansu bolju igru Arsenala. Ipak, golova nije bilo, pa se na odmor otišlo s nepopularnih 0:0.

Nakon pet minuta igre u nastavku Watford je poveo. Odion Ighalo se sjajno snašao, te je pogodio mrežu Davida Ospine za prednost od 1:0.

Samo 13 minuta kasnije najljepši trenutak na utakmici. Alžirac Adlene Guedioura je topovski pogodio mrežu domaćeg tima za velikih 2:0.

Uspjeli su gosti domaći preko Welbecka u 88. minuti doći do 2:1, ali su gosti sačuvali vodstvo, te su ostvarili plasman u polufinale FA Kupa.

FA Kup, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Watford 1:2 (Welbeck 88' / Ighalo 50', Guedioura 63')


 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi