Potpis vrijedan 85 miliona eura

Novi Verrattijev ugovor

Potpis vrijedan 85 miliona eura

Marco Verratti je jučer i zvanično produžio ugovor sa Paris Saint-Germainom, čime je "srušio snove" nekolicini evropskih velikana koji su maštali da bi mogli dovesti italijanskog veznjaka u svoje redove.

Novi ugovor bi 26-godišnjeg Italijana trebao zadržati na Parku prinčeva do ljeta 2024. godine, a navodno će u Parizu sada zarađivati čak 17 miliona eura godišnje.

Ukoliko odradi ovaj ugovor do kraja, Marco Verratti će iza sebe imati ukupno 12 godina staža u Paris Saint-Germainu. Podsjetimo, Verrattti je u PSG stigao 2012. godine iz Serije B (Pescara) i vrlo brzo postao ključni dio ekipe.

Ove sezone je Verratti upisao 13 nastupa za PSG u svim takmičenjima i ponovo je jedan od igrača na koje se trener Thomas Tuchel najviše oslanja.

Da će Verratti od sada zarađivati 17 miliona eura godišnje tvrdi Correre dello Sport, a ukoliko su ovakve tvrdnje tačne to znači da će bogati vlasnici PSG-a omalenom Italijanu u narednih pet godina isplatiti 85 miliona eura.

Treba podsjetiti i da je PSG za Verrattijev transfer svojevremeno izdvojio 12 miliona eura.

Inače, PSG je trenutno prvoplasirani tim u francuskoj Ligue 1 sa osam bodova više od drugoplasiranog Nantesa. Parižani su prvi i u svojoj grupi Lige prvaka i još nisu primili gol u ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi