Potpredsjednik Darko Ljubojević mijenja selektora Sušića

Pape zakasnio na let iz Pariza

Potpredsjednik Darko Ljubojević mijenja selektora Sušića

Delegacija N/FS BiH na izvlačenju grupa za SP, u Costa do Sauipe, naišla je na prve prepreke i probleme. 

Obzirom da se selektor Sušić do predviđenog vremena, po rasporedu FIFA-e, nije pojavio u Brazilu, odlučeno je da potpredsjednik Darko Ljubojević preuzme sve obaveze koje imaju selektori nacionalnih asocijacija na manifestaciji izvlačenja grupa.

Prema predviđenim FIFA pravilima i procedurama svi selektori asocijacija učesnica imaju ciljane seminare, medijsko predstavljanje i promotivne aktivnosti. Ovakva odluka užeg rukovodstva delegacije Saveza na čelu sa predsjednikom Begićem, uslijedila je zbog realne bojazni i mogućih sankcija prema našem Savezu, zbog neispunjavanja obaveza prema FIFA.

Prema raspoloživim informacijama selektor Sušić je pravdao svoj nedolazak kašnjenjem na zakazani let iz Pariza, piše nfsbih.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.