Potpuni haos u Južnoj Americi: Ko će u finale Copa Libertadoresa?
Trener River Platea Marcelo Gallardo napravio je poprilično glup potez. Kamere su sve snimile i moglo bi se desiti da njegov tim ostane bez velikog finala (Foto: EPA)

Boca i River su u finalu, ali...

Potpuni haos u Južnoj Americi: Ko će u finale Copa Libertadoresa?

M. Šljivak

Argentinski velikani River Plate i Boca Juniors ostvarili su plasman u finale Copa Libertadores.

River i Boca bi se trebali boriti za titulu prvaka Južne Amerike, ali Fudbalska federacija (CONMEBOL) još uvijek nije verifikovala plasman Rivera u finale.

River je u uzvratnom meču pobijedio Gremio u Porto Alegreu (1-2) u jednom zaista kontroverznom meču. Međutim, na poluvremenu ovog meča u svlačionicu je ušao i trener argentinskog tima Marcelo Gallardo koji zbog suspenzije nije bio tu.

Također, korištena je radio-veza kako bi davao upute asistentu Matiasu Biscayju, pa su iz Gremija odlučili nakon svega uložiti žalbu.

CONMEBOL je očigledno razmatra jer su u zvaničnoj objavi izostavili ime Rivera. Napisano je da se prva utakmica igra 10. novembra na Bocinoj La Bomboneri, ali su potom samo naveli da je revanš 24. novembra.

Ovo Gremiju daje nadu da će njihova žalba biti uvažena, a i na terenu u uzvratu je vladala prava ludnica jer je brazilski tim smatrao da ih je sudija pokrao.

Odluka CONMEBOL-a očekuje se u narednim danima...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi