Potpuni preokret za karijeru Garetha Balea
Foto: EPA

Svi su ga već vidjeli van Reala

Potpuni preokret za karijeru Garetha Balea

M. Šljivak

Velški fudbaler Gareth Bale (28) postao je 2013. godine najskuplji fudbaler svijeta. Real ga je platio Tottenhamu 100 miliona eura, ali su ovog fudbalera povrede spriječile da se potpuno dokaže u redovima španskog velikana.

Prethodnih mjeseci se u španskim medijima često može pročitati kako je Bale na izlaznim vratima kluba. Spominje se njegov povratak u Premiership i to u redove Manchester Uniteda, a stidljivo se provlači i ime njegovog bivšeg tima Tottenhama.

Međutim, stručnjak za španski fudbal Guillem Balague tvrdi kako će Velšanin ostati u Realu, što bi svakako bio veliki preokret za njegovu karijeru, jer su ga mnogi već otpisali u madridskom timu.

"Garethu Baleu je potreban kontinuitet igara. Nadam se da će ga povrede zaobići jer je on jako bitan igrač. Čisto sumnjam da će ga Real prodati, a ni on nema namjeru da da ode iz kluba. Iz Reala mi često govore da nisu spremni da puste Balea i za uvjeren sam da će on ostati u klubu", poručio je Balague.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je u prethodne četiri i po godine nastupio u 166 utakmica za Kraljeva i postigao je 74 gola. Ove sezone je kao i obično imao veliki broj povreda, ali je ipak uspio da postigne sedam golova u 16 nastupa.

Velšanin je ugovorom za Real vezan do ljeta 2022. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi