Potresna scena na Apeninima: Sudija je dao znak, a trener je briznuo u plač i nije mogao stati

Uoči utakmice Livorno - Cittadella

Potresna scena na Apeninima: Sudija je dao znak, a trener je briznuo u plač i nije mogao stati

A. Čaušević

Fudbal u italijanskim ligama se vratio ovog vikenda, jučer su bili na rasporedu zaostali mečevi u Seriji A i Seriji B. Povratak je obilježila dirljiva scena sa meča Livorno - Citadella. 

FIGC je ranije odlučio da sve utakmice počinju minutom šutnje za preminule od koronavirusa. Italija je jedna od najpogođenijih zemalja u svijetu ovom bolešću te su mnogi ostali bez svojih najbližih.

Kada je sudija meča Livorno - Citadella dao znak da može početi minuta šutnje trener Livorna Antonio Filippini je briznuo u plač.

Filipinija su savladale emocije i nije mogao prestati. Prije nekoliko sedmica koronavirus mu je odnio majku i njegova reakcija je potpuno razumljiva.

Inače, Livorno je izgubio susret s 0:2 i ostao je prikovan za dno tabele Serije B i gotovo pa sigurno će od sljedeće sezone igrati u Seriji C jer za sigurnom zonom kasni čak 15 bodova.

Top Komentari

Salihović23
"Inače, Livorno je izgubio susret s 0:2 i ostao je prikovan za dno tabele Serije B i gotovo pa sigurno će od sljedeće sezone igrati u Seriji A jer za sigurnom zonom kasni čak 15 bodova." Prikovani za dno, idu u Serie A.?! How yes no
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi