Potvrđena kazna Novi Paniću

Zabrana rada u fudbalu

Potvrđena kazna Novi Paniću

Adnan Beganović

Nekada jedan od najboljih fudbalskih sudija u Bosni i Hercegovini, Novo Panić, 18. februara od strane Disciplinske komisije UEFA-e doživotno je suspendovan zbog namještanja utakmice mladih reprezentacija Švicarske i Gruzije.

Bh. sudija na ovu odluku uložio je žalbu Apelacionoj komisiji UEFA-e, ali uzalud. Apelaciona komisija Evropske fudbalske federacije potvrdila je odluku o doživotnoj zabrani rada u fudbalu Novi Paniću.

Odluka o doživotnoj zabrani rada u fudbalu za bosanskohercegovačkog sudiju Novu Panća potvrđena je na Apelacionoj komisiji UEFA-e.

Apelaciona komisija UEFA-e odbila je žalbu Nove Panića na presudu o doživotnoj zabrani rada u fudbalu. Disciplinska komisija UEFA-e ovu odluku donijela je 18. februara nakon što je ispitala slučaj i bh. sudiju proglasila krivim za kršanje pravila po Članu 5 UEFA-inog disciplinskog pravilnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.