Potvrđeno: Aldin Šišić potpisao za Čelik

Prvo pojačanje na Bilinom polju

Potvrđeno: Aldin Šišić potpisao za Čelik

D. Kurbegović

Kako je danas SportSport.ba i najavio, crno-crveni su dogovorili i prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. 

Riječ je o 26-godišnjem Aldinu Šišiću, koji se nakon četiri i po godine ponovo vraća u matični klub. Ovaj nogometaš koji može pokriti sve pozicije u veznom redu, danas je dogovorio sve detalje oko povratka na Bilino polje. Ovu vijest za naš portal potvrdio je i predsjednik kluba Selvedin Šatorović.

"Istina je da smo postigli dogovor s Aldinom Šišićem, koji je u pregovorima bio i više nego korektan. O uslovima i svemu ostalom ćemo govoriti na sutrašnjoj press konferenciji, na kojoj će biti i predstavljanje našeg prvog pojačanja. Mi intenzivno radimo na dovođenju novih igrača u naš klub, potrebni su nam nogometaši u svim linijama i nadam se da ćemo ubrzo kompletirati roster. Ovom prilikom otkrit ću vam da ćemo na sutrašnjoj press konferenciji predstaviti i novog v.d. generalnog sekretara Tarika Ajanovića, koji će raditi na volonterskoj osnovi, njegov rad će se u narednom periodu najviše bazirati na učlanjenje svih navijača i simpatizera kluba. Sutra ćemo na press konferenciji to detaljno sve objasniti javnosti" kazao je Šatorović.

Šišić može pokriti sve pozicije u veznom redu, prošao je sve omladinske kategorije Čelika, bio prvak BiH u juniorskoj konkurenciji, te je odigrao nekoliko sezona u seniorskoj ekipi. Prije četiri i po godine iz Čelika je prešao u Slobodu, zatim je nosio dres Veleža i Viteza, dok je posljednje dvije sezone bio nezamjenjiv u Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Zanimljivo je da je Šišić s Mladosti imao ugovor do ljeta, ali je na vlastiti zahtjev raskinuo ugovor s ovim klubom. Njegova želja za povratkom u Čelik nikad nije bila upitna, a to potvrđuje i njegov dolazak ispred stadiona Bilino polje, kada se glasalo o novom Statutu kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U protekloj polusezoni u dresu Mladosti odigrao je 17 utakmica, te je bio standardan igrač kako kod Ibre Rahimića, tako i kod Husrefa Musemića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi