Trener Zeničana nakon prozivke

"Ključ svega je zajednički rad svih u i oko kluba"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su se okupili na stadionu Bilino polje, gdje je šef struke Nedim Jusufbegović izvršio prozivku igrača. 

Sarajevski stručnjak, kome je rukovodstvo kluba dalo povjerenje da do kraja sezone vodi klub, danas je govorio o onome što igrače očekuje u pripremnom periodu, te jasnom cilju, a to je opstanak u Premijer ligi.

„Zahvaljujem se gradonačelnik i predsjedniku na lijepim riječima i podršci koju ćemo sigurno imati. Sada znamo ko o nama brine i vodi računa, tako da će i nama u stručnom štabu, te igračima biti lakše raditi. Malo toga se u sportu može garantirati, znamo da u nogometu nema garancije i nekih ludih obećanja. Ja ono što mogu poručiti ispred stručnog štaba i igrača, da će biti rad,red i disciplina. Učinit ćemo sve da dostojno prezentujemo grad, klub i naše navijače. Moramo imati pošten odnos, ginuti na terenu i to je ono što je veoma bitno ko nosi crno-crveni dres“ ističe Jusufbegović.

U odnosu na prethodnu polusezonu, moraju pokazati kvalitet više.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Moramo biti poznati ne samo po borbenosti i nego po kvalitetu. Nadam se da ćemo ostvariti cilj, a to je opstanak u ligi. Kada je u pitanju igrački kadar, danas na prozivci opravdano nisu prisutni Popović, Brković i Ružić, oni će se priključiti ekipi narednih dana. Krećemo sutra s radom, prvi dio odradit ćemo u Zenici, trenirat ćemo na Kamberovića polju, Bilinom polju, te u dvorani, kada za to bude potrebe. Ključna stvar jeste da napravimo dobru selekciju igrače, te odradimo kvalitetne pripreme, naravno i dobre protivnike u prijateljskim utakmicama.Dobio sam obećanja od predsjednika, da ćemo jedan dio priprema odraditi i negdje u toplijim krajevima, kako bi poboljšali još više atmosferu. Ključ čitave ove priće biće zajednički rad, odnosno da se napravi jedan tim koji će svi u isto puhati, kako bi obezbijedili naš cilj“ kazao je Jusufbegović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi