Potvrđeno: Chapecoense je osvajač Copa Sudamericane

CONEMBOL odlučio

Potvrđeno: Chapecoense je osvajač Copa Sudamericane

Endin Čaušević

Velika tragedija pogodila je brazilski Chapecoense koji je trebao igrati finale Copa Sudamericane, ali je ovaj klub na putu za Kolumbiju doživio avionsku nesreću.

U avionu su bili većinom igrači i članovi Chapecoensea, a u nesreći je poginula 71 osoba, dok je samo pet njih uspjelo da preživi. Nakon ove tragedije Atletico Nacional, ekipa koja je trebala igrati u finalu, pokrenula je incijativu da titula ovogodišnjeg osvajača Copa Sudamericane ide u ruke brazilske ekipe.

V.d. predsjednik Chapecoensea, Ivan Tozzo, za brazilske medije otkrio je da je razgovarao s čelnicima CONMEBOL-a, te da su mu oni potvrdili da će ovaj tim biti proglašen osvajačem Copa Sudamericane.

"Potvrdili su mi da će Chapecoense biti proglašen za novog osvajača Copa Sudamericane. Također, klub će dobiti dva miliona eura za osvajanje titule. To je potvrđeno sve, još je ostalo da se dogovorimo gdje će biti održana dodjela ovog trofeja", rekao je Tozzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi