Potvrđeno: Chicharito prelazi u West Ham

Klubovi se dogovorili

Potvrđeno: Chicharito prelazi u West Ham

Endin Čaušević

Meksički napadač Javier Hernandez svoju karijeru će gotovo sigurno nastaviti u engleskom Premiershipu.

Popularni Chicharito je prethodne dvije sezone proveo u Bayer Leverkusenu za koji je pružao veoma dobre partije. Ipak, Meksikanac će se prema svemu sudeći vratiti u Englesku, ali ovaj put ne u Manchester United već u redove West Hama.

Engleski mediji prenijeli su danas da su se Leverkusen i West Ham dogovorili oko obeštećenja, te da će Chicharito sutra stići na ljekarske preglede. Navodno, West Ham će za nekadašnjeg napadača Crvenih đavola platiti 20 miliona funti.

Ovu vijest potvrdio je i West Ham na svojoj zvaničnoj stranici. Iz londonskog kluba su dodali da će pored 20 miliona funti ovaj klub platiti i dodatna četiri miliona ukoliko se West Ham plasira u neko od evropskih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi