Povratak Chicharita u Premiership
Foto: EPA

Stiže u West Ham

Povratak Chicharita u Premiership

Midhat Šljivak

Meksički napadač Javier Hernandez (29) ponovo će zaigrati u engleskoj Premier ligi.

Popularni Chicharito dogovorio je sve uslove s ekipom West Hama, te će Meksikanac zaigrati za tim Slavena Bilića u narednoj sezoni.

U redove Čekićara Hernandez dolazi iz njemačkog Bayera, gdje je u prethodne dvije sezone postigao 39 golova u 76 odigranih utakmica.

Chicharito iza sebe ima zaista odličnu karijeru. Doduše, možda bi se i više proslavio da nije grijao klupu u Manchester Unitedu i Real Madridu, ali svakako da se radi o zaista odličnom napadaču.

Meksikanac će tako ponovo zaigrati u engleskoj Premier ligi, a West Ham će za njegove usluge Bayeru isplatiti 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Londonski tim ima velike ambicije u novoj sezoni. Već su angažovali Pabla Zabaletu, Joe Harta i Marka Arnautovića i sigurno je da će dolazak Chicharita dosta značiti za napadačku igru ovog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi