Potvrđeno: Draxler novi fudbaler PSG-a!

Wolfsburg prihvatio ponudu

Potvrđeno: Draxler novi fudbaler PSG-a!

Njemački reprezentativac Julian Draxler novi je fudbaler PSG-a.

Nakon što se jutros pojavila fotografija Draxlera sa dresom pariškog kluba, na zvaničnoj stranici Wolfsburga objavljena je vijest da je 23-godišnji fudbaler dogovorio transfer koji će službeno biti realizovan u januaru.

Wolfsburg je prihvatio ponudu PSG-a i Draxler će sa svojim novim klubom potpisati ugovor na četiri i po godine, a dogovoreni su i finansijski detalji. Njemački klub će zaraditi 35 miliona eura obeštećenja uz potencijalne bonuse u iznosu od 10 miliona eura, pa se očekuje da Wolfsburgu ukupno pripadne 45 miliona eura.

"Proteklih dana smo pregovarali sa PSG-om i drago nam je što smo postigli dogovor. Želimo Julianu mnogo sreće u Parizu", rekao je sportski direktor Wolfsburga Olaf Rebbe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Julian Draxler je u Wolfsburg stigao iz Schalkea u augustu 2015. godine, a u dresu Vukova je odigrao 34 utakmice u Bundesligi. Standardni je reprezentativac Njemačke, za koju je odigrao 27 utakmica i postigao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti