Potvrđeno: Ljajić u Fiorentini
Crno-bijeli dres Ljajić mijenja ljubičastim

Partizan prodao mladu zvijezdu

Potvrđeno: Ljajić u Fiorentini

Mladi igrač beogradskog Partizana Adem Ljajić novi je član Fiorentine, objavljeno je večeras na zvaničnim stranicama ovog talijanskog prvoligaša. Ljajić bi u Fiorentini trebao ostati do 2014. godine.

Pregovarački tim Partizana u sastavu predsjednik Dragan Đurić i generalni sekretar Milan Gubor jučer su otišli u Firencu na pregovore s Fiorentinom, a danas poslijepodne postignut je dogovor s čelnicima kluba. U četvrtak je zakazan ljekarski pregled za Ljajića i ukoliko sve bude kako treba Ljajić ide u Firenzu, ali to je samo formalnost.

Ljajić se priključio još jednom mladom igraču koji je put Fiorentine otišao iz Partizana, Stevanu Jovetiću, a u prilagođavanju će mu pomagati i rezervni golman Vlada Avramov, a tu je i Nikola Gulan koji je trenutno na posudbi u Empoliju.

Ljajić je bio na pragu Manchester Uniteda, ali mu je transfer propao u posljednji momenat. Cijena transfera Ljajića u Fiorentinu još nije poznata, ali je sigurno da će Ljajić dobiti priliku za napredovanjem jer je Fiorentina klub koji poklanj amnogo pažnje mladim igračima.

Pored Fiorentine Ljajić je bio na meti Rubin Kazana i CSKA Moskve, ali se ipak odlučio na odlazak u Seriju A. Prodajom 18-godišnjeg Ljajića Partizan je još jednom pokazao svu ispravnost rada s mladim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.