Potvrđeno: Rastali se Tuchel i Borussia!
Foto: EPA

Nakon neuspješne sezone

Potvrđeno: Rastali se Tuchel i Borussia!

Njemački fudbalski gigant Borussia Dortmund objavio je danas vijest da Thomas Tuchel više neće biti trener ovog kluba.

Tuchel, koji je na klupu Borussije stigao prije dvije godine, raskinut će ugovor sa Milionerima nakon što je Uprava ustanovila da u sezoni iza nas nije postigao željene rezultate.

Borussia je u Bundesligi završila tek na trećem mjestu i do posljednjeg kola se grčevito borila za direktan plasman u Ligu prvaka, a u najelitnijem takmičenju u Evropi je zaustavljena u četvrtfinalu od Monaca.

Ipak, Tuchel je ove sezone ipak uspio osvojiti jedan trofej i to u DFB Kupu, ali to je bila slaba utjeha i nedovoljan rezultat da bi dobio povjerenje i ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zahvaljujem se svima na dvije prekrasne i zanimljive godine. Hvala navijačima, timu i svim ljudima u klubu na podršci koju sam dobio. Borussiji želim sve najbolje", napisao je Tuchel na svom Twitteru.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi