Potvrđeno: SIPA istražuje finansijsko stanje u KSBiH

Potvrđeno: SIPA istražuje finansijsko stanje u KSBiH

E. Škorić

Prema saznanjima Dnevnog avaza, SIPA istražuje finansijsko poslovanje Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu po naredbi Tužilaštva ispituju finansijsko stanje u KSBiH, tvrdi Dnevni avaz, kome je iz SIPA-e potvrđeno pisanje.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza naše zemlje Dubravko Barbarić je u razgovoru za spomenuti list izjavo da nikada nije dobio izvještaj svog prethodnika (Haruna Mahmutovića, op.a) o presjeku stanja u KS BiH, ali je, kako kaže, naknadno utvrdio da se vodi više od 20 sudskih sporova zbog neizvršenih naplata dugova, među kojima je i veliki broj izvršnih presuda. 

Harun Mahmutović je do februara ove godine bio na funkciji generalnog sekretara KS BiH. 

"Jednom treba da se stavi tačka na svu priču i da se sazna koliko je ostalo iza mene novca i koliko mi Savez duguje. Naglasit ću da sam realizirao i ostavio 700.000 maraka potpisanih ugovora novim čelnicima Saveza, a da ne kažem da smo U-17 reprezentaciji platili pripreme, dok su se drugi kitili perjem da su to završili. Svima u KS BiH želim sve najbolje i pratit ću njihov rad i molim ih da se ne kriju iza rezultata i da govore da je neko drugi kriv. Iza ove hajke protiv mene je druga pozadina, ali vrijeme će pokazati ko je u pravu", izjavio je Mahmutović za Avaz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi