Potvrđeno: Zabaleta napušta City na kraju sezone
Foto: EPA

Ističe mu ugovor s Građanima

Potvrđeno: Zabaleta napušta City na kraju sezone

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Pablo Zabaleta na kraju ove sezone napustiti će Manchester City jer mu ističe ugovor s ovim klubom.

Čelnici kluba s Etihada nisu odlučili ponuditi novi ugovor 32-godišnjem desnom beku iz Argentine, te su potvrdili da će Zabaleta na kraju ove sezone potražiti novi klub. 

Prema pisanju engleskih medija argentinski igrač ima već nekoliko ponuda, a najkonkretniji je West Ham koji mu je već ponudio trogodišnji ugovor.

Zabaleta je u Manchester City stigao prije devet godina iz Espanyola za 6,5 miliona funti. Za Građane je odigrao 332 utakmica u svim takmičenjima i svoj posljednji nastup na Etihadu u dresu Manchester Cityja imat će na meču protiv WBA koji se se igra u utorak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi