Poveli Sainz i Faria
Sainz je je veliki favorit za pobjedu

Počeo Dakar 2011

Poveli Sainz i Faria

M. Maksimović

Branitelj naslova pobjednika relija Dakar, Španjolac Carlos Sainz u Volkswagenu pobjednik je prve etape ovogodišnjeg relija voženog od Victorije do Cordobe u Argentini u dužini od 788 kilometara.

Drugo mjesto zauzeo je Francuz Stephane Peterhansel (BMW) s 1.31 minutom zaostatka, a treće Kataranin Nasser Al-Attiyah (Volkswagen) s 2.16 minuta slabijim vremenom.

U konkurenciji motociklista poveo je Portugalac Ruben Faria koji je bio 29 sekundi brži od Francuza Cyrila Depresa. Treći je bio Španjolac Marc Coma koji je zaostao 1.15.

Rezultati (automobili):
1.Carlos Sainz/Lucas Cruz (Špa/Volkswagen) 2:18:32
2.Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (Fra/BMW) +1:31
3.Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk (Kat/Njem/Volkswagen) +2:16
4.Mark Miller/Ralph Pitchford (SAD/JAR/Volkswagen) +4:17
5.Giniel de Villiers/Dirk Von Zitzewitz (JAR/Njem/Volkswagen) +5:06

Rezultati (motocikli):
1.Ruben Faria (Por/KTM) 1:58:02
2.Cyril Despres (Fra/KTM) +:29
3.Marc Coma (Špa/KTM) +1:15
4.Juan Pedrero Garcia (Špa/KTM) +2:13
5.Paulo Goncalves (Por/BMW) +2:18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.