Povlači se legendarni Raul
Foto: EPA

Raul odlazi u penziju

Povlači se legendarni Raul

Midhat Šljivak

Legendarni španski napadač, Raul Gonzalez, odlučio se povući iz fudbala na kraju sezone.

Iskusni 38-godišnji fudbaler, trenutno nastupa za ekipu New York Cosmosa, a svojim poslodavcima je poručio da će se oprostiti na kraju sezone, odnosno već u novembru.

"Donio sam odluku da se povučem na kraju sezone. Biću do kraja fokusiran na igre za NY Cosmos, a u narednim mjesecima ću odlučiti čime ću se baviti", rekao je Raul.

Gotovo kompletnu karijeru Raul je proveo u Real Madridu. Za Kraljeve je odigrao 550 utakmica, postigao je 228 pogodaka, a nakon karijere u španskom velikanu igrao je za njemački Schalke i katarski Al Sadd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.