Povratak Berbatova u Englesku

Salford nova destinacija?

Povratak Berbatova u Englesku

M. Šljivak

Iskusni bugarski napadač Dimitar Berbatov mogao bi se vratiti u Englesku.

Ovaj 36-godišnji fudbaler koji je najbolje dane karijere proveo u Tottenhamu i Manchester Unitedu, mogao bi potpisati za amaterski klub Salford City.

Berbatov je proteklog vikenda gledao utakmicu ovog tima i engleski mediji su odmah počeli pisati kako bi bugarski napadač mogao postati član Salforda.

Posljednji tim za kojeg je ovaj fudbaler nastupio je grčki PAOK. Ipak, nakon odlaska iz Grčke na kraju prošle sezone Berbatov je ostao bez kluba, a iako se povezivao s mnogobrojnim ekipama, on je još uvijek slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dimitar Berbatov je karijeru počeo u ekipi CSKA Sofia, da bi 2000. godine potpisao za Bayer iz Leverkusena, gdje je ostao do 2006. godine.

Potom je otišao u Premiership i sa puno uspjeha je nosio dres Tottenhama, Manchester Uniteda i Fulhama, a zatim je igrao još za Monaco i Paok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi